Info

Kellojen käyttöohjeet
 
Mikäli digitaali-, kronografi-, ajanotto- ja herätyskelloon kuuluu ohje eikä kyseiselle kellomerkille ole linkkiä, toimitamme käyttöohjeen tilauksen mukana. 

Seiko, Pulsar, Lorus, Casio, Fossil ja Leijona kellojen käyttöohjeet löytyvät maahantuojan sivuilta osoitteesta www.perkko.fi
Kellojen takuuhuolto
 

Kaikissa myymissämme kelloissa on 2 vuoden takuu, ellei toisin ole mainittu. Säilyttäkää kellon mukana tullut takuutodistus koko takuuajan. Noudattakaa tarkasti teknisten laitteiden käyttö- ja asennusohjeita, sillä takuu korvaa vain materiaalivirheet sekä normaali käytössä syntyneet viat (ei kuluminen!).

Takuu koskee kaikissa kelloissa koneistoa. Maahantuojien antama takuu ei sisällä rannekkeen, lasin tai vetonupin rikkoutumisia. Kellotaulusta mahdollisesti irtoavat numerot tai indeksit eivät myöskään ole takuun piirissä.

Takuun ulkopuolelle jäävistä korjauksista veloitetaan työt sekä postikulut.

Kellojen takuuehdot
 
Maahantuoja myöntää maahantuomilleen kelloille 2 vuoden takuun oheisten ehtojen mukaisesti. Takuu velvoittaa puolestaan kellon omistajaa hoitamaan kelloa huolellisesti.
 1. Takuun ehdot
   
 2. Takuu koskee kellossa mahdollisesti esiintyviä valmistus-, toiminta- tai raaka-ainevirheitä.  3.  
 4. Takuuseen vetoaminen
   
 5. Takuunsaajan on ilmoitettava virheestä kohtuullisessa ajassa, normaalisti 14 päivän kuluessa siitä, kun virhe havaittiin tai se olisi pitänyt havaita, kuitenkin viimeistään takuuajan kuluessa. Takuunsaajan on valituksen yhteydessä esitettävä voimassa oleva takuutodistus tai ostokuitti.  6.  
 7. Menettelytapa takuukorjauksissa
   
 8. Takuunsaajan on toimitettava viallinen kello kelloliikkeeseen, joka toimittaa sen takuuhuoltoon. 9.  
 10. Takuun rajoitukset
   
 11. Takuu koskee ainoastaan virheitä, jotka ilmenevät kelloa käyttöohjeiden mukaan normaaliolosuhteissa käytettäessä. 

  Takuu ei koske
 • virheitä, jotka syntyvät normaalista kulumisesta, varomattomasta käsittelystä, huolimattomasta säilytyksestä tai kelloa kohdanneesta tapaturmasta
 • virheistä jotka syntyvät silloin, kun kellonkäyttäjä itse tai valtuuttamaton huolto avaavat kellonkuoret
 • vesivahinkoja, jotka ovat syntyneet vesisuojatun (WATER RESISTANT) kellon kuoren, nupin, lasin tai tiivisteiden
  vaurioiduttua edellämainituista syistä

 • Vesivahinkoa kierrenupillisissa kelloissa, mikäli kelloa on käytetty nuppi auki.
 • kastumis- ja ruostumisvaurioita ei vesisuojatuissa kelloissa
 • normaalisti kuluvia osia kuten ranneketta, paristoa ja lasia
   
Takuu on voimassa Suomessa. Myyjän vastuu on rajoitettu eikä koske välillisiä vahinkoja.
 1. Maahantuojat
   
 2. Eri kellomerkeillä on eri maahantuojat.

  Seiko,Pulsar, Lorus, Leijona, Fossil ja Casio
  Oy Perkko, Rälssintie 6 (PL 40), 00720 Helsinki
  Vaihde: (09) 478 0500 
  Sähköposti: kellohuolto@perkko.fi 3.  

 

Sormukset
 
Sormusten koot
 
Tavallisien sormuksien kokohaarukka on 16 – 18,5 mm ja kihlasormuksien 15 – 23 mm. Voimme teettää sormuksista myös pienempiä/suurempia kokoja. Mikäli sormuksen tiedoissa ei ole ilmoitettu haluamaanne kokoa, voitte tiedustella koon saatavuutta sähköpostilla osoitteesta myynti@kultatahti.fi.
 
Sormuksen koon mittaaminen
 
Varmistakaa sormustilaukseenne sormuksen oikea koko. Varmimmin oikean koon saatte selville käymällä kultaliikkessä ja mittaamalla sormuksen koon oikeilla välineillä. Älkää käyttäkö koon mittaamiseen pahvisia tai muovisia sormusmittoja, mittanauhaa tai villalankaa. Ainoastaan oikeat mittarenkaat ilmoittavat sormuksen todellisen koon.

Jos tilaatte verkkokaupastamme sormukseen kaiverruksen ja sormuksen koko ei olekaan oikea, emme voi vaihtaa tuotetta. Voimme kuitenkin muuttaa sormuksen koon oikeaksi, jolloin veloitamme työstä 30 € + lähetyskulut.
Huomioithan, että titaanisormusten kokoa ei materiaalin kovuudesta johtuen pysty muuttamaan.
 
Korutietoa
 
Timantit

Timantin arvoon ja kauneuteen vaikuttaa 4 tekijää; paino, puhtaus, väri ja hionta. Usein hionnan merkitys jää liian vähälle huomiolle: hintaero kahden samanlaisen mutta eritasoisesti hiotun timantin välillä voi olla jopa 50 %. 

Lisää tietoa timanteista löydät osoitteesta www.timantit.com 

 
 
Kulta ja valkokulta
 
Korut valmistetaan yleisimmin kullasta tai valkokullasta, jonka pitoisuus 14 karaatia (585). 18 karaatin (750) kullasta valmistetaan yleensä kihla- ja vihkisormuksia. Verkkokaupassa myytävät kultakorut on valmistettu 14 karaatin kullasta, ellei toisin ole tuotteen tiedoissa mainittu.
 
Korujen käyttö- ja hoito-ohjeet
 
Jotta timanttikorunne säilyisivät mahdollisimman kauniina, ne on puhdistettava säännöllisesti. Kaikki jalokivet, ja etenkin timantit, menettävät suuren osan loistostaan, jos ne ovat likaisia tai rasvaisia. Pinttynyt lika koruissa, esim. sormuksen sisällä tai korvakorun takana, voi aiheuttaa myös ihon ärtymistä tai jopa tulehduksia. Timanttikorujen valmistusmateriaalit - timantit, muut jalokivet, kulta, valkokulta ja platina - eivät sinänsä tummu tai heikkene, vaikka niitä ei puhdistaisikaan. Vanhan ja erittäin likaisenkin korun saa yleensä kunnostettua uudenveroiseksi antamalla sen ammattitaitoisen kultasepän puhdistettavaksi. Jos itse puhdistatte korunne säännöllisesti seuraavien ohjeiden mukaan, ne säilyvät kauniina ja loistavina vuosien ajan ilman kultasepän toimenpiteitäkin. 
 
Sormukset ja korvakorut (päivittäisessä käytössä)
 
Sormus joutuu kaikkein eniten alttiiksi likaantumiselle ja muulle kulumiselle. Käsittelemme päivittäin esimerkiksi ruoka-aineita ja kosmetiikkavalmisteita, joista voi kerääntyä likaa sormuksen sisäpuolelle, jalokiven istutuksen alle tai sormuksen pinnalle. Siksi sormukset tulisikin puhdistaa mieluiten viikoittain. Suosittelemme myös, että sormukset riisuttaisiin aina ennen nukkumaan menoa ja ennen puutarhatöihin, ruuanlaittoon, siivoustöihin tms. toimiin ryhtymistä. Myös korvakorut joutuvat alttiiksi erilaisille kemikaaleille, kuten hiustenhoitotuotteille, ja lisäksi ihon omille eritteille ja siksi nekin likaantuvat nopeasti. Suosittelemme myös korvakoruille viikoittaista puhdistusta ja niiden riisumista yöksi. 

Sormusten ja korvakorujen viikoittaiseen puhdistukseen käyvät välineiksi esim. vanha (pehmeä) hammasharja ja tavallinen astianpesuaine. Lämpimästä vedestä ja astianpesuaineesta tehdään pieneen astiaan mieto pesuaineliuos, johon korut laitetaan hetkeksi likoamaan. Liotuksen jälkeen korut harjataan huolellisesti hammasharjalla unohtamatta sisäpuolta, mahdollisten koristeiden koloja, jalokivien istutuksia ja muita likaa keräävät kohtia. Lopuksi korut huuhdellaan juoksevalla vedellä ja kuivataan talouspaperilla tai pehmeällä kankaalla. 

Verkkokaupastamme voi ostaa erityisesti korujen puhdistukseen kehitettyjä aineita. 

Viikoittaisen puhdistuksen lisäksi arvokkaat timanttikorut olisi hyvä käyttää vuoden tai kahden välein kultasepällä huollossa, koska varsinkin sormuksissa saattavat timanttien istutukset ajan mittaan käytössä löystyä. Normaali käyttö kuluttaa ja naarmuttaa kultaa ja hankaliin paikkoihin jää pinttynyttä likaa säännöllisestä hoidosta huolimatta. Ammattitaitoinen kultaseppä tarkastaa timanttien istutukset ja tarvittaessa kiristää ne, puhdistaa korut ammattilaisen välineillä ja puhdistusaineilla. Pyynnöstänne kultaseppä voi myös kiillottaa korujen kultapinnasta käytön aiheuttamat naarmut pois. 
 
Riipukset, kaulakorut, rintaneulat ja rannekorut (päivittäisessä käytössä) 
 
Vaikka riipukset, kaulakorut, rintaneulat ja rannekorut eivät päivittäisessäkään käytössä yleensä likaannu yhtä helposti kuin sormukset ja korvakorut, tulisi niitäkin puhdistaa säännöllisesti. Suosittelemme, että kaulakorut, rannekorut ja riipukset puhdistettaisiin kuukausittain ja rintaneulat ym. vaatteisiin kiinnitettävät korut noin puolen vuoden välein. Puhdistusmenetelmä on sama kuin sormusten ja korvakorujen viikoittaisessa puhdistuksessa. 
 
Helmikorut ja helminauhat
 
Helmet ovat arkoja erilaisille kemikaaleille ja myös ihon eritteille ja vaativat siten aivan erityistä hoitoa säilyäkseen kauniina ja ehjinä. Helmet tulisikin aina käytön jälkeen pyyhkiä puhtaaksi pehmeällä kankaalla. 

Helmet voidaan pestä käytöstä riippuen muutaman kerran vuodessa erittäin miedolla saippualiuoksella. Pesun jälkeen helmet tulee huuhtoa huolellisesti ja kuivata pehmeällä kankaalla. 

Helmiä ei pidä käyttää saunassa, koska kuumuus saattaa kuivattaa helmet ja aiheuttaa halkeamista sekä irrottaa helmikorujen liimakiinnityksen. 

Jotta helmet säilyisivät pitkään käyttökelpoisina ja kauniina, tulisi ne punoa uudestaan muutaman vuoden välein, ahkerassa käytössä olevat helmet kerran vuodessa. Useimmat kultasepänliikkeet tekevät helmien punontaa ja huoltoa. 
 
Korujen säilytys
 
Käyttämättömille koruille paras säilytyspaikka on joko alkuperäinen, korun mukana tullut rasia tai varsinainen korulipas, jossa korut ovat suojassa naarmuuntumiselta ja likaantumiselta ja josta ne tarvittaessa on helppo löytää ja ottaa käyttöön. 

Helmet ovat verrattain pehmeää ainetta ja naarmuuntuvat helposti. Helmiä tulisikin säilyttää pehmeässä kangaspussissa tai käärittynä kangaspalaan erillään muista koruista. 

Korut on tehty ennen kaikkea käyttöä varten, joten toivomme, että korunne viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa korulippaassa! 
 
Korujen takuu
 
Koruille ei ole olemassa varsinaista takuuta tai takuuaikaa. Valmistajat antavat korutuotteilleen valmistetakuun, joka koskee valmistus- ja raaka-ainevirheitä. 

Useimmiten korun rikkoutumisen syynä on korun huolimaton ja huono kohtelu; ketju vaati jonkinlaisen vetäisyn tai tarttumisen ja sormus ei mene linttaan itsekseen, vaan sitä on pidetty tuotteelle sopimattomassa tilanteessa. 

Tutustu INFO-osion kohtaan Sormukset ja korvakorut (päivittäisessä käytössä), josta saat hyviä ohjeita korujen hoitoon. 

Ranne- ja kaulaketjuissa, joissa on joko rengas- tai papukaijalukko, lukko on liitetty ketjuun ns. avolenkillä. Lenkin aukeaminen ja lukon irtoaminen ketjusta ei kuulu valmistetakuuseen. Suosittelemme lukon lenkin juottamista umpeen lähimmällä kultasepällä. 

Ranne- ja kaulaketjuilla on taipumus kulua lukon molemmin puolin olevista lenkeistä. Suosittelemme tarkkailemaan näiden lenkkien kuntoa vuosittain. Jos lenkeissä on havaittavissa kulumaa, kannattaa ketju käyttää kultasepällä, ennekuin lenkki(t) kuluu puhki. 

Jos tuotteessa ilmenee valmistevika, maahantuoja korjaa asian veloituksetta kohtuullisen ajan puitteissa. Kohtuullisella ajalla tarkoitetaan aikaa, joka on kulunut tuotteen ostamisesta ja on yleensä 1 – 2 kuukautta.


  Kultakeskuksen valmistamat aterimet:

  Kultakeskus Oy:n valmistamien teräspäisten aterimien teräsosa on kiinnitetty hopeapäähän kaksikomponetti epoksihartsilla.


  Kultakeskuksen valmistamat kynttilänjalat:

  Kultakeskus Oy:n  valmistamissa nukkapohjaisissa kynttilänjaloissa pohjalevyn materiaalina on teräs.
  Barokki-kynttilänjalkojen painopistettä on siirretty alemmaksi käyttämällä kipsitäytettä. Tästä on merkintä tuotteen pohjalevyssä.

 

 

Kaiverrukset
 
Useimpiin tuotteisiimme voidaan kaivertaa. Kaiverrustyylimme ovat: 

1) tekstaus
2) kaunokirjaimet

Sormuksiin kaiverramme ainoastaan tyylillä 1. 

Tilatessanne kaiverruksen ottakaa huomioon seuraavat seikat:
 • tuotteen koko rajoittaa kaiverruksen pituutta, esim. sormuksissa kivien istutukset voivat lyhentää mahdollista kaiverrusta
 • kelloihin kaiverramme yleensä kellon takakanteen. Jos takakannessa on runsaasti valmistajan tekemiä merkintöjä, kaiverramme metallirannekkeen solkeen
 • emme kaiverra postiennakkotilauksiin
 • emme vaihda kaiverrettuja tuotteita
Jos haluatte kaiverruksen erityiseen paikkaan tuotteessa, kannattaa kuvailla kaiverrus mahdollisimman tarkkaan tilauksen Lisätiedot –kohdassa. Muussa tapauksessa teemme kaiverruksen parhaaksi näkemäämme paikkaan.