Kultatähti on ostanut oululaisen Sunkorun

Sunkoru Oy:n osakekanta Kauhavan Kultatähti Oy:lle

Kultatähti Oy (Minna ja Pekka Laitamäki) on ostanut Sunkoru Oy:n osakekannan. Kaupalla ei ole vaikutuksia yhtiöiden nykyisiin asiakkuuksiin tai henkilöstöön. Sunkoru Oy:ssä on kolme kokoaikaista työntekijää ja heidän kaikkien työsuhteensa jatkuu edelleen. Sunkoru Oy toimii Oulun keskustassa osoitteessa Kirkkokatu 10. Kauppakeskus Zeppelinissä toimiva Sunkoru jatkaa edelleen Sunkorun brändin alla, yrittäjänä siellä toimii Zankoru Oy, Sanna ja Markku Piira.

- Kultatähti on toimialallaan maamme tunnetuimpia verkkokauppoja. Verkossa on tehty jo 13 vuotta kauppaa. Tämän lisäksi meillä on neljä kivijalkamyymälää Etelä-Pohjanmaalla. Mukana Seinäjoen vanhin toimiva yritys, Kultasepänliike Uimola. Perustettu 1920. Tänä vuonna yrityksemme on ollut toiminnassa jo 26 vuotta, kertoo Kultatähti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitamäki. Verkkokaupan lisäksi tahdomme olla näkyvästi lähellä asiakkaitamme.  Jatkossa haluamme palvella asiakkaita entistä laajemmalla ja ajankohtaisella tuotevalikoimalla sekä tarjota myymäläpalveluita ja jälkimarkkinoinnin hoitoa myös pohjoiseen Suomeen.

Kultatähti Oy on kotimainen, yksityinen osakeyhtiö, joka maksaa veronsa Suomeen. Kultatähden valikoima koostuu tunnetuista kotimaisista merkeistä sekä maailman muotibrändeistä. Kultatähti Oy on laajentanut toimintaansa yritysoston kautta viimeksi keväällä 2005, kun yhtiö hankki kultasepänliike Uimolan liiketoiminnan Seinäjoelta omistukseensa.

- Oulu on pohjoisen Suomen kaupallinen keskus. Luotan Kultatähden pystyvän tarjoamaan nykyisille sekä uusille asiakkaillemme nykyaikaisen ja trendikkään paikan hankkia alan tuotteita sekä palveluita, sanoo Laitamäki. Sunkoru Oy:llä on vahvat merkkiedustukset sekä yli 40 000 asiakkaan rekisteri. Tämä antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittyä yrityksenä.

- Verkkokaupan kehittyminen muokkaa alan kulutustottumuksia ja olimme tilanteen edessä, jossa toimintaamme olisi tullut vahvistaa verkkokaupalla. Kun juttelimme asiasta kauhavalaisten kanssa ja totesimme heillä olevan halua laajentaa myymäläverkkoverkostona, olimmekin nopeasti valmiita kauppaan. Tunnen Pekan ja Minnan jo urani alkuajoilta 1980-luvulta ja voin hyvillä mielin luovuttaa yritykseni heille. Omasta puolestani haluan kiittää henkilökuntaani uskomattoman hienosta työstä sekä asiakkaita ja yhteiskumppaneita urani ajalta, toteaa Aki Keisu.

Sunkoru Oy.n liikevaihto on noin 1 Meur. Kauhavan Kultatähti Oy.n liikevaihto on n. 3,4 Meur. ja henkilöstön määrä on 16.